Evolutia cresterii la porcusorii de guinea

Evolutia cresterii la porcusorii de guinea

Aici puteti vedea evolutia greutatii si a marimii porcusorului de guinea.

La nastere

La nastere porcusorul de guinea cantareste 100g si masoara in jur de 10cm ,se naste cu ochii deschisi si acoperit de par. In Cunipic il ingrijim si ii oferim hrana special creata pentru porcusori de guinea.

La doua saptamani

In a doua saptamana schimbarea este impresionanta ,porcusorii de guinea cresc foarte repede ,deja au chef de joaca si de noi experiente.

La sase luni

La sase luni porcusorul de guinea are o lungime ideala,cantareste in jur de 1kg ,deci il puteti lua in brate pentru ca este foarte bland si prietenos .

La multi ani,prietene ..

La multi ani,deja porcusorul de guinea este adult ,nu va mai creste . Nu va ajunge la 30cm iar blanita este complet crescuta,este atat de frumos !

 

Cati ani traieste un porcusor de guinea?

Treieste in jur de 5,8 ani ,desi sunt porcusori care pot trai mai mult.

 

Cum se poate afla sexul porcusorilor de guinea?

Inca de pui unui porcusor de guinea  i se poate afla sexul ,desi organele genitale sunt foarte mici si va pot induce in eroare. Din acest motiv este mai bine sa asteptati pana in prima luna de viata ,astfel veti sti exact .

Puneti degetul in partea superioara ,lasand organele genitale in mijloc. Apasam putin in jos pentru ca organul sa iasa in afara ,astfel ne vom putea da seama daca este femela sau mascul : organul genital al femelei are forma de Y iar al masculului de I .

Daca porcusorul de guinea este stresat,cel mai probabil nu ne va lasa sa vedem nimic. Daca este deja adult,va fi mai dificil sa ne dam seama din cauza pliurilor pielii .

Mai exista o modalitate de a afla sexul porcusorilor de guinea ,aceasta consiste in a apasa cu un deget zona genitala a animalului iar daca simtim o excrescenta mai dura decat restul zonei,inseamna ca este vorba de un mascul.

 

Cunipic a creat o gama de hrana speciala pentru porcusori de guinea,daca vreti sa aflati mai multe faceti click aici .

 

In articolul anterior va vorbeam despre originile porcusorilor de guinea .Multe alte curiozitati va asteapta in urmatoarele noastre articole,nu le pierdeti !

Share this!

Subscribe to our RSS feed. Tweet this! StumbleUpon Reddit Digg This! Bookmark on Delicious Share on Facebook

Leave a reply

*

*

Your email address will not be published. Required fields are marked *